Materijali

MATERIJALI KOJI SE KORISTE U GRADNJI MONTAŽNIH OBJEKATA

Zidovi

Izvode se po 100-godišnjem iskustvu u građenju montažnih eko kuća. Elementi su u modulu širine 121 cm i visine 260 cm (prema zahtjevu naručitelja može i više). Svi drveni elementi zaštićeni su u samoj tvornici ekološkim premazima protiv truljenja, raznih insekticida i požara, što daje garanciju za dugogodišnje ugodno življenje u takvim objektima. Debljina zidova je 20 cm, pa je termička vrijednost takvog zida ekvivalentna zidu od šuplje opeke debljine 150 cm. Izolacija u zidovima je od mineralne vune debljine 10 cm. Elementi su u tvornici s unutarnje i vanjske strane obloženi vodootpornom OSB pločom s time da unutarnja strana ima PVC foliju kao parnu branu. Nakon grube montaže objekta (vanjskih i pregradnih zidova, krovne konstrukcije i pokrova te ugradnje vanjske i unutarnje stolarije) pristupa se vanjskoj i unutarnjoj obradi zidova i to:

– Na vanjske zidove: izvodi se DEMIT fasada (stiropor ploče deb. 5 cm, po narudžbi i 10 cm). Po cijeloj površini se nanosi predzavršni fasadni sloj zajedno s plastičnom rabic mrežicom, te se kao završni sloj nanosi kvalitetna akrilna fasada. Prema zahtjevu kupca fasada može biti obrađena i s drugim materijalima (kamene obloge i sl). Ispod svih prozora, prije nanošenja fasade, ugrađuju se kamene klupčice, a oko prozora moguće je izvesti ukrasne erte u skladu s autohtonom lokalnom arhitekturom.
– Unutarnji zidovi: oblažu se Knauf pločama debljine 12,5 mm.
Spojevi se bandažiraju i gletuju, a nakon toga se sve površine dvokratno premazuju Jupolom bijele boje.

Stolarija

Vanjska stolarija je PVC. Prozori se otvaraju po dvije osi, a ostakljeni su termoizolacijskim staklom 4-16-4 mm. Na zahtjev naručitelja prozori mogu biti i od ostalih materijala. Unutarnja vrata su sa zaobljenim štokovima završno tvornički obrađena.

Stropna i krovna konstrukcija

Radi se od drvenih rešetkastih nosača (moguće su i klasične vidljive grede za krov) izrađenih iz kvalitetne jelove građe. Sa gornje strane nosača postavlja se puna daščana oplata preko koje se postavlja paropropusno – vodonepropusna folija na koju dolaze krovne letve i kontraletve i kao pokrov, crijep tipa “BRAMAC” ili drugi crijep po želji naručitelja. Sa donje strane postavlja se rijetka oplata na koju se postavlja PVC folija kao parna brana i mineralna vuna debljine 10 cm kao izolacija. Nakon toga postavljaju se Knauf ploče debljine 12,5 mm i spojevi se bandažiraju te dalje obrađuju zajedno sa zidovima.

Vodoinstalacije

Nakon postavljanja I FAZE dovoda i i odvoda vode u objektu, zidovi kupaone i kuhinje oblažu se vodootpornim Knauf pločama, te se vrši priprema za postavljanje pločica. Naručitelj u svojoj režiji postavlja podnu izolaciju, keramiku, parkete te ostalu opremu kupatila. Na zahtjev naručitelja iste radove vršimo mi.

Elektroinstalacije

U samoj tvornici u elemente se ugrađuju PVC rebraste samogasive cijevi u koje se uvlače kablovi prema projektnoj dokumentaciji (elektro, antenski i telefonski), zajedno s pripadajućim kutijama. Prije zatvaranja plafona vrši se razvod I FAZE svih instalacija do mjernih ormarića, a nakon montaže objekta naručitelj u svojoj režiji radi II FAZU, tj.montira: osigurače, prekidače, utičnice, rasvjetna, grijača i rashladna tijela i ostalo.

Dimnjak

Radi se u standardnoj izvedbi s elementima tipa SCHIEDEL ili sl. promjera 160 mm.

Limarija

Radi se od čeličnog lima smeđe boje, a na zahtjev naručitelja može biti izvedena i od drugih vrsta limova.